AH#020

Enkelt, tryggt och vid första anblick välbekant.

Inspirationen till det här huset är hämtad från de ”typhus” som byggdes i Sverige på 1700-talet. Med den enklaste och kanske mest typiska av husformer, som från en barnteckning, känns huset redan vid första anblicken så välbekant och tryggt. I det här huset är det framför allt ljuset som talar. I varje rum finns minst två fönster vilket skapar ett vackert ljusspel och flöde med intressanta skuggor och rörelse i rummen under dagens lopp. Den slutna trappan leder från entrén upp till plan två där du möts av ljus redan halvvägs upp tack vare de väl tilltagna fönstrens låga bröstning.

I varje rum finns minst två fönster vilket skapar ett vackert ljusspel och flöde med intressanta skuggor och rörelse i rummen under dagens lopp.

Plan två erbjuder ett generöst sovrum med egen klädkammare och privat ingång till badrummet. Utöver det finns möjlighet att ha två eller tre sovrum/arbetsrum – alla med garderober i rummet. Och om inte det räcker så kan det översta och tredje halvplanet erbjuda en fantastisk fri yta. Ett helt öppet plan med fönster i varje väderstreck ger rummet unika förutsättningar för olika typer av kreativ verksamhet.