AH#042

Uppseendeväckande hus med stora kvalitéer.

Det här är ett hus som naturligtvis är präglat av sin uppseendeväckande och ovanliga fönstersättning. De många fönstren och den extra höga takhöjden gör att det trots sin enkla kvadratiska form, är ett hus man inte glömmer i första taget. De till synes slumpvis placerade fönstren ger interiören stora kvalitéer, ljuset flödar in i huset och skuggspelet ger rymd, djup och liv även åt de minsta rummen. Fönstrens helt kvadratiska öppningar skapar också intressanta utblickar och gör naturen utanför till ständigt föränderliga konstverk.

De till synes slumpvis placerade fönstren ger interiören stora kvalitéer, ljuset flödar in i huset och skuggspelet ger rymd, djup och liv även åt de minsta rummen.

Huset har en tydlig uppdelning mellan sociala och privata ytor. På nedre plan är kök och vardagsrum integrerat och ljusinsläppet från tre olika väderstreck gör att det stora rummet alltid känns ljust oavsett årstid. Istället för en klassisk köksplanering, med bänkar längs väggarna, är köket en stor fristående köksö med förvaring inunder och skåp längs hela ena väggen. Du står i princip helt omgiven av naturen när du lagar mat, med utsikt åt alla håll – vi gissar att köksön blir husets givna medelpunkt.

På plan ett finns gästtoalett och ett tvättrum med egen ingång som fungerar som praktisk groventré. Trappan har tre fönster vars flödande ljus ledsagar dig upp och binder samman plan ett och två. Från det ljusa allrummet på plan två når du sovrummen och badrummet. Det större sovrummet har fyra fönster i två väderstreck och gott om förvaring i en hel garderobsvägg. Integrerad förvaring finns även i de två mindre sovrummen.