AH#062 – 150

Öppen terrass och soltak i anslutning till inglasat uterum.

Gert Wingårdhs hus AH#062 har kallats ett kubistiskt utropstecken. Och det här är verkligen ett hus som i all sin enkelhet tar för sig och står ut från konkurrensen från omkringliggande bebyggelse. Invändigt varierar huset beroende på vilken storlek och utförande du väljer, men det gemensamma draget är den öppenhet som de stora fönsterytorna skapar.

Att komma upp på taket ger oanade perspektiv på tillvaron, du når en utsikt eller en horisont som du annars inte skulle kunna få njuta av.

Detta är ett hus som tycker om utsikt. Karaktäristiskt för huset är kontrasten mellan det slutna nedtonade och öppna fasader. Det sociala planet har öppet kök och vardagsrum skyddade från entrén av den centralt placerade trappan. På plan två finns allrum, badrum och tvättrum, praktiskt förlagt intill det största sovrummet samt tre till fyra sovrum beroende på husets storlek. I den största modellen om 246 kvm finns för övrigt hela tre badrum och två klädkammare. Och vill man inte bara mingla runt i sin egen klädkammare så har den största modellen uppseendeväckande nog ett vardagsrum med en yta på hela 70 kvadratmeter, vilket gör att det minst sagt kan sägas vara representativt.

Men det mest uppseendeväckande är ändå den takterrass som finns som tillval, en sällan skådad detalj i Sverige. Här bjuds vi på ett helt våningsplan öppen terrass med soltak och i anslutning till det ett inglasat uterum som kan fungera som arbetsrum eller varför inte ett yogarum. Att komma upp på taket ger oanade perspektiv på tillvaron, du når en utsikt eller en horisont som du annars inte skulle kunna få njuta av. Här kan man trona i ensamt majestät i hängmattans lugn medan ett annat liv försiggår längre ner på gräsmattan.