Prisad tapetdesign av Claesson Koivisto Rune

Inlagt den by & filed under Övrigt.

vfnodeagvfuszgodbk58Engblad & Co, från Eco Wallpaper, har vunnit en utmärkelse i 2015 års upplaga av Wallpaper* Design Award för tapeten Blur, med design av Claesson Koivisto Rune.

Den internationella juryn, med välrenommerade namn från design- och arkitekturvärlden – Marina Abramovic, Benoit Jacob, Neri & Hu, Piet Oudolf – samt redaktionen för Wallpaper*, gav Blur utmärkelsen Wallpaper* Design Award 2015 i kategorin ”Best grid”.

Varje år i januari utser Wallpaper*, en av världens främsta tidskrifter inom design, arkitektur och mode, sina absoluta favoriter bland alla de produkter som lanserats under de gångna 12 månaderna. Man utvärderar design, arkitektur, stadsplanering och mode för att premiera det man finner har den högsta graden av kreativitet, nytänkande och potential att bli en global, trendsättande design.

”Vi är mycket stolta över att ha vunnit detta designpris” säger Head of Design for Engblad & Co, Ingela Wingborg. ”Det är ett erkännande från högsta möjliga professionella nivå. Vi är glada att vår ambition att satsa på moderna uttryck, med hög kvalitet och precision i detaljerna, har uppmärksammats och belönats av juryn”

”Wallpaper, av alla, vet vilket stort arbete det ligger bakom en bra tapet. Vi är hedrade.”
Claesson Koivisto Rune.

Claesson Koivisto Rune är ett svenskt design- och arkitektkontor med internationellt arbetsfält, de har en lång meritförteckning av prestigefyllda projekt med välkända varumärken och tillverkare.

Kollektionen ”Claesson Koivisto Rune” lanserades i april 2014, och har snabbt fått uppmärksamhet i designtidningar och bloggar runt om i världen. Den har uppskattats mycket för sin starka, enkla karaktär, som sätter en perfekt ton i rummet av samtida svensk design.

Läs mer på Eco Wallpaper